Gula linjens ansökan om miljötillstånd inlämnad

Nyhet  Arenastaden, Nya tunnelbanan  2017-02-02
I februari fick mark- och miljödomstolen i Nacka in Gula linjens ansökan om miljötillstånd.

Domstolen ska pröva den bortledning av grundvattnet som alltid behöver göras när man bygger bergtunnlar. Men viktigare för de flesta som bor i närheten av utbyggnaderna är att domstolen också sätter villkor för hur mycket arbetena med nya tunnelbanan får störa.

– Vi föreslår villkor som i första hand baserar sig på Naturvårdsverkets riktlinjer för byggbuller. Men liksom andra stora projekt som spränger i berg så kan vi inte bygga ut tunnelbanan utan att överskrida de värdena, säger Kalle Persson som är ansvarig för alla nya tunnelbanans miljödomsansökningar.

–  Därför vill vi ha möjlighet att störa mer ovan jord på vardagar 7-19 och under jord – alltså med borrningar och sprängningar – på vardagar mellan 7 och 22. 

Så märks byggtiden

Du kan läsa mer om hur byggtiden påverkar omgivningen under fliken Byggtiden här på webben.

I december lämnades även ansökan för tunnelbanan till Barkarby in. Den har nu kungjorts av mark- och miljödomstolen i Nacka och förhandling är planerad till månadsskiftet september-oktober i år.

Alla handlingar som hör till miljödomsansökningarna hittar du under Beslut och handlingar på respektive projektsida, tunnelbana till Arenastaden och tunnelbana till Barkarby

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

För akuta pressfrågor utanför kontorstid, kontakta Region Stockholms pressjour, 08-123 131 48.

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00