Här byggs framtida biljetthall

Nyhet  Nya tunnelbanan, Söderort  2017-11-28
Just nu är det full aktivitet inne på byggområdet vid Mårtensdal i Hammarby sjöstad. Här ska det stå ett 109 meter högt kontorshus. Under jord byggs en biljetthall för tunnelbanan.

Redan nu pågår förberedelser inför de stora arbetena med tunnelbanan. Det mesta handlar om att lägga om ledningar i marken, men här i Mårtensdal pågår ett större arbete, här byggs en biljetthall:

– Det är just nu, när de nya husen grundläggs, som vi har möjlighet att bygga stommen till den nya biljetthallen, säger Anna Sandahl, projektchef för nya tunnelbanan i söderort.

Även den övre delen av det kommande rulltrappsschaktet kommer att sprängas ut under vintern.

– Nu byggs de 15 översta metrarna. Så småningom kommer vi att spränga ut resten av schaktet nerifrån plattformen och uppåt och koppla samman schakten, säger Anna Sandahl.

Omvandling av Mårtensdal

Mårtensdal är ett område som kommer att förändras mycket under de kommande åren. Här byggs många nya bostäder och här kommer tusentals människor att ha sina arbetsplatser när tunnelbanestationen är färdig.

– Station Gullmarsplan kommer att byggas ut med en ny plattform för Blå linje i berget under dagens plattform. Den nya plattformen får en uppgång mot Mårtensdal, vilket knyter ihop söderort och Hammarby sjöstad. Det blir också enkelt att byta mellan tunnelbanan och tvärbana i Mårtensdal, säger Anna Sandahl.

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

För akuta pressfrågor utanför kontorstid, kontakta Region Stockholms pressjour, 08-123 131 48.

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00