Hoppa till huvudinnehåll

Om oss

Mårten Frumerie
Hej!
Jag heter Mårten Frumerie och det är jag och mina medarbetare som tillsammans skapar Stockholms nya tunnelbana.

Vi på Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana har i uppdrag att bygga ut tunnelbanan med 2 mil nya spår och 11 nya stationer, så att avstånden blir mindre när Stockholm blir större.

Det behövs för att 82 000 bostäder med bra kommunikationer ska kunna byggas i Järfälla, Nacka, Solna och Stockholm.

Vi planerar att börja bygga hösten 2018 och byggtiden är 6–8 år. Sen kan du till exempel åka hela vägen från Arenastaden till Söderort med Gula linjen eller jobbpendla från nybyggda Barkarbystaden till Kista på 7–8 minuter. Från centrala Nacka åker du direkt till T-Centralen på 12 minuter.

Vi skapar helt enkelt fler resmöjligheter i en växande region!

Här kan du se en karta som visar hur tunnelbanan kommer att se ut i framtiden.


För att vi ska kunna genomföra detta jätteprojekt behöver vi ha ett mycket nära samarbete med kommunerna som får ny tunnelbana och med Region Stockholms trafikförvaltning.

Jag och mina medarbetare ansvarar för planeringen, projekteringen och genomförandet– men satsningen är så viktig för regionens framtid att alla parter – staten, Region Stockholm och kommunerna – gemensamt bekostar utbyggnaden. 

Vill du veta mer om vad vi ska göra? Klicka runt här på vår webb. 

Du kan till exempel hitta kartor med information om vilka arbeten vi håller på med just nu. Det finns också egna sidor för varje projekt, tunnelbana till Arenastaden, tunnelbana till Barkarby, tunnelbana till Nacka, Södermalm och Söderort och utbyggnad av depån i Högdalen.

Det finns även en hel del information om byggtiden, information för dig som äger en fastighet i närheten av där vi ska bygga och för dig som är entreprenör

Du kanske är nyfiken på hur det är att jobba hos oss? Under jobb och framtid hittar du artiklar om vår arbetsplats och intervjuer med medarbetare. Självklart ligger även de tjänster vi har ute där.

Vi har också en kundtjänst som svarar på frågor dygnet runt, du kan både ringa och maila till dem.

Välkommen att höra av dig till oss!