Hoppa till huvudinnehåll

Anna Sandahl

Projektchef för utbyggnaden i Söderort. Började på förvaltningen efter påsk 2016. Gillar storstäder och Stockholms skärgård.

Vilken skola och vilken gren gick du?
Jag gick på KTH, jag började på den tvååriga ingenjörsutbildningen, men när jag närmade mig examen så var det kris i branschen och alla mina kompisar som redan fått jobb fick sparken. Då valde jag att läsa vidare på Väg och Vatten och blev färdig vid årsskiftet 1995-96. 

Vad är det viktigaste du har med dig från utbildningen? 
Utbildningen har gett mig ett språkbruk och en inträdesbiljett till en arbetsmarknad. Men förutom det så är det att man kan sitta i en sal och lyssna och knappt förstå, sen går man hem, läser, pluggar, anstränger sig – och så förstår man och klarar tentan! När jag står inför en uppgift som jag först inte riktigt greppar så vet jag att det här kommer jag att lösa.

Berätta vad du gör på jobbet idag! 
Jag jobbar mycket med den interna styrningen i vårt projekt. Jag är en länk mellan vår grupp och förvaltningsledningen, jag ser till att det finns dialog och att det i slutändan kommer ut ett resultat. Också planerar jag mycket möten – vad är viktigt just nu, vad måste vi diskutera? 

Vad är roligt på ditt jobb?
Jag gillar att jobba med stora projekt som berör människor och jag måste jobba med sånt som jag tror på. Sen är det väldigt spännande att jobba med ett projekt som växer så fort. Från ingenting bygger vi upp projektet, samtidigt som vi ska nå resultat och leverera. Det är nästan som att bygga upp ett företag –  jätteroligt!

Vad har du för råd till en student som snart ska gå ut från KTH? 
Fundera på hur du vill jobba! Är du en sån som vill sitta mycket själv och räkna och analysera eller vill du jobba med andra eller kanske styra andra? Vilken typ av projekt känner du dig bekväm i? Det är viktigare än exakt vad det är för jobb.