Hoppa till huvudinnehåll

Arbeten vid Londonviadukten

Från ett arbetsområde vid Londonviadukten byggs en arbetstunnel som kommer gå ner till den framtida stationen Sofia och ner under Saltsjön.

Arbetet med tunneln är nu i full gång. På den här länken finns en karta där du kan se hur långt vi kommit och var vi jobbar den närmaste tiden.

Information om sprängningar 
Sprängningar kan ske måndag - fredag mellan kl 07-22. Vi spränger företrädelsevis på kvällstid mellan kl 18-22 för att minimera påverkan på Ersta sjukhus.  
Avisering innan spränging sker med SMS. För att få ett sms inför varje sprängning anmäl ditt mobilnummer här.

I och med att tunneln är kommer längre in i berget så kommer vi succesivt kunna spränga större salvor vilket kan märkas i närområdet.

Arbetstider
Eventuellt bullrande arbeten utförs helgfri vardag mellan klockan 7 och 22.
Andra arbeten kan pågå utanför dessa tider. 
Lastning av bergmassor sker nu inne i tunneln och görs nattetid.

Allmänt om arbetstunneln
Vid Londonviadukten finns ett arbetsområde för en arbetstunnel som kommer gå ner till den framtida stationen Sofia och ner under Saltsjön. under våren börjar sprängningsarbeten. Hela arbetstunneln, båda grenarna, beräknas ta 18 månader att spränga ut. Vi kommer att arbeta dygnet runt men borrning och sprängning kommer inte att göras på natten. Massorna fraktas bort på lastbilar österut på Stadsgårdsleden. Arbetena utförs av Implenia på uppdrag av Region Stockholm.

Karta som visar arbetstunneln och arbetsområdet
Klicka på kartan för att se den (inklusive teckenförklaring) i ett större format. 


Inför byggstarten av arbetstunneln vid Londonviadukten på Södermalm skickade vi ut information till boende, verksamheter och fastighetsägare nära våra arbeten.
Här kan du läsa foldern: Information om byggstart Londonviadukten, januari 2020

 

Sidan uppdaterad 2020-07-03