Skip to main content

Arbeten vid Robothöjden/Barkarbystaden

Våra arbeten på Barkarby gamla flygfält, närmast Barkarbystaden, utgår från Robothöjdens arbetstunnel. 

Arbetet är i full gång från Robothöjden, närmast Barkarbystaden. Via den arbetstunnel som vi sprängt fram under Robothöjden kan vi nu bygga vidare. Det ska bli en tunnelbanestation med två uppgångar i Barkarbystaden. Vi ska också bygga spårtunnlar i riktning mot både Barkarby och mot Landningsbanan. Vi arbetar omkring 30 meter ned i berget, under markytan. Tunnelbanan kommer att gå helt under jord och vi borrar och spränger oss fram genom berget. Titta gärna på våra filmer om hur det går till att spränga ut tunnlar. Du hittar filmerna på Youtube: youtube.com/nyatunnelbanan.
 

I framdriftskartan kan du se hur långt vi har sprängt ut berg. Du kan också se var vi planerar att arbeta den närmaste tiden.
Arbetet med att bygga spårtunnlar, plattform och andra stationsutrymmen utförs av Subterra på uppdrag av Region Stockholm.

 

Påverkan för närområdet
Vi försöker styra transporter med utsprängt berg till och från arbetsområdet till kvällstid/nattetid för att inte bidra till extra trafikbelastning på vägarna. De utsprängda bergmassorna körs till en krossanläggning söder om flygfältet vid Norrviksvägen. Där krossas de för att sedan komma till användning i andra byggprojekt.
 

Dagar och tider
Sprängning i tunnel sker helgfria vardagar mellan klockan 07.00 och 22.00. 
 

Information via sms
Innan vi börjar arbeta i ett område eller utför någon typ av arbeten som kan märkas och höras mer, meddelar vi närområdet. För den typen av sms hittar vårt sms-system automatiskt alla telefonnummer i det aktuella området. Fasta telefoner blir uppringda med ett röstmeddelande. Kontantkorts- eller företagsnummer som inte är knutna till en adress i det aktuella området behöver registreras för att få denna typ av informations-sms. I samma länk går det bra att avregistrera sig om du inte önskar fler sms. Du kan också anmäla dig för att få sms inför sprängning. 
Vi skickar sms cirka 30 minuter innan varje planerad sprängning. För dig som har en fast telefon aviseras sprängningen istället med ett röstsamtal. 

 

Digitalt infomöte 10 november kl. 18.00

Tisdag den 10 november är du välkommen till ett digitalt informationsmöte. Då berättar vi mer om vad vi ska bygga, hur det går till och hur våra arbeten kan påverka omgivningen. Passa på att ställa frågor som vi sedan tar upp under mötet. Här fyller du i dina frågor. i ett webbformulär. 

En möteslänk kommer att läggas upp här på webbplatsen en stund innan mötet börjar.

Vi spelar också in mötet, så att du som inte har möjlighet att vara med kan ta del av det i efterhand. Länk läggs upp här efteråt. 

Om du har frågor eller synpunkter
Kontakta gärna SL Kundtjänst på telefon 08-600 10 00. De har öppet dygnet, runt alla dagar. Om du hellre vill skriva till kundtjänst, här finns kontaktinformation.

 

(Senast uppdaterad 20-10-27)