Allt fler vet om att tunnelbanan ska byggas ut

Nyhet  Arenastaden, Barkarby, Nacka, Nya tunnelbanan, Södermalm, Söderort, Utbyggd depå i Högdalen  2019-02-21
Kännedomen ökar, nya tunnelbanan är fortsatt omtyckt, men när byggstarterna närmar sig ökar också oron för byggtiden.

Publicerad: 2019-02-21

Så kan man sammanfatta 2018 års attitydundersökning om nya tunnelbanan. Bara 5 procent av de tillfrågade är negativa till utbyggnaden:

–  Det känns såklart jätteroligt att en så stor majoritet tycker om det vi ska göra, säger kommunikationschef Marianne Dunér.

Undersökningen är framför allt ett redskap för att ta reda på om kommunikationen når ut till rätt personer och har rätt innehåll. Varje år tillfrågas totalt 1 800 personer som bor nära någon av de nya tunnelbanegrenarna eller den nya depån. 

–  Det vi såg 2017 var att vi behövde öka kännedomen inför byggstarterna. Därför hade vi en kännedomskampanj under 2018 och nu har kännedomen ökat i alla områden. 

Kampanjen bestod av många olika delar – allt från marknadsföring på Youtube till en dag i juni då nästan 100 medarbetare från nya tunnelbanan var ute i rusningstid för att prata med människor.


– Nu när vi närmar oss byggtiden ser vi att oron ökar. Det är en viktig signal till oss att vi måste fortsätta hålla de som bor nära våra byggen välinformerade om vad som händer, säger Marianne Dunér. 

Här kan du titta på hela undersökningen

 

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

För akuta pressfrågor utanför kontorstid, kontakta Region Stockholms pressjour, 08-123 131 48.

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00