Hoppa till huvudinnehåll

Första förhandlingsdagen avklarad

Anna Nylén
Idag började förhandlingarna där tunnelbanan till Barkarby presenteras för mark- och miljödomstolen.

Det kändes bra idag. Dagen gick fort utan att det blev stressigt, alla kunde prata i lugn och ro och vi kunde svara på de få frågor vi fick, berättar projektchef Anna Nylén.

Första dagen, den 26 september 2017, ägnades åt de stora dragen, bakgrunden till varför tunnelbanan ska byggas ut, processen med samråd och utredningar för att hitta bästa lokaliseringen och de geologiska förutsättningarna i området.

 Vi fick också berätta om hur vi har tänkt att anläggningen ska bli och hur vi tänker jobba under byggtiden. Idag var det bara vi som pratade, men under kommande dagar ska även till exempel Trafikverket och Järfälla kommun prata. Vi ska också berätta mer ingående om vad vi ska göra och jag räknar med att det kommer att bli fler frågor till oss, säger Anna Nylén.

Mark- och miljödomstolen håller till vardags till i Nacka, men för att vara på rätt plats är förhandlingen på värdshuset Lasse-Maja i Järfälla. Den är öppen för allmänheten, men under första dagen var det ingen som inte var direkt berörd som letat sig dit.

  På torsdag är det syn, det vill säga att vi åker buss längs med hela sträckan, för att kunna visa domstolen var vi tänker bygga och för att svara på frågor. Då är det start vid Akalla tunnelbanestation kl. 8.30, säger Anna Nylén

Här kan du läsa tidigare artikel om Barkarbys förhandling i mark- och miljödomstolen

 

2019-01-29