Skip to main content

Gula linjen fortsatt populär

entré Odenplan
Nu har resultatet av årets attitydundersökning om Gula linjen kommit. Utbyggnaden är fortsatt omtyckt, mer än 8 av 10 är positiva och bara 6 procent är negativa, precis samma som i den förra undersökningen.

1067 boende i Gula linjens närområde i Solna, vid Karolinska och i Vasastan telefonintervjuades under senhösten 2016, efter höstens samråd om utbyggnaden till Arenastaden. 

En mätbar förändring från förra årets undersökning är att kännedomen om att tunnelbanan ska byggas ut har ökat – framför allt i Solna:

- Det tror jag beror på att vi har gjort flera stora förändringar under året. Vi har flyttat stationen i Arenastaden, bestämt oss för att knyta ihop Gula linjen med den Gröna linjen vid Odenplan och berättat mycket om detta, både i egna kanaler och i media, säger projektchef Malin Harders.

Undersökningen görs först och främst för att mäta effekterna av förvaltningens kommunikation och hur väl kommunikationen når ut och tas emot och de siffrorna har ökat sen förra mätningen. 

- Det är ju roligt att vårt informationsarbete ger resultat och när jag tittar igenom även de öppna svaren så är det flera som nämner vårt öppna hus i Mall of Scandinavia, där vi stod en heldag i oktober. Det var ett bra sätt att möta andra människor än de som redan är insatta i vad vi ska göra, säger Malin Harders.

Här kan du läsa hela undersökningen

I januari publicerades resultatet av attitydundersökningen om utbyggnaden till Barkarby. Under vecka 5 började telefonintervjuer om utbyggnaden till Nacka och söderort genomföras. Den undersökningen blir klar senare under våren. 

2019-01-29