Hoppa till huvudinnehåll

Ny film om depåutbyggnaden

Vad är en depå och vad händer egentligen där? Det får du svar på i den nya filmen om depån i Högdalen. Dessutom får du veta hur depån ska utvecklas när tunnelbanan byggs ut.

Publicerad: 2018-12-12

På vår Youtube-kanal kan du se filmen om depån och en massa andra filmer om hur tunnelbanan ska byggas ut.   
Utan att utöka kapaciteten för att ta hand om tunnelbanetågen går det inte att bygga ut tunnelbanan. Depåutbyggnaden är därför en viktig del av det uppdrag som förvaltning för utbyggd tunnelbana har, men kanske den mest okända delen:

 – Många vet inte ens vad man gör i en depå! Därför ville vi ta fram den här filmen, som på ett enkelt sätt förklarar både vad en depå är och vad det är vi ska göra, säger Johan Bergstrand, projektchef för utbyggd depå i Högdalen.

Nya spår
När depån ska byggas ut kommer det även att byggas nya spår från depån till tunnelbanans Farstagren.

 – Vi har gjort om planerna för hur spåren ska dras. Därför ordnar vi ett nytt samråd, så att alla berörda kan få mer information och komma med synpunkter, säger Johan Bergstrand.

Samrådet pågår mellan 17 december och 15 januari. Då finns alla samrådshandlingar tillgängliga här på webben och i pappersform på Tekniska nämndhuset på Fleminggatan 4 och på förvaltning för utbyggd tunnelbana på Norra Stationsgatan 69.

Mer information skickas hem till berörda och den 8 januari klockan 15–19 ordnas ett Öppet hus i Kvickenstorpsskolan.

2019-02-04