Stort intresse när världen kom till Stockholm

Nyhet  Arenastaden, Barkarby, Nacka, Nya tunnelbanan, Södermalm, Söderort, Utbyggd depå i Högdalen  2018-11-14
Tyska, spanska, kinesiska – det var många språk som hördes när landstinget bjöd in byggföretag från hela världen. 

Publicerad: 2018-11-14

Under dagen informerades det om alla stora satsningar som är på gång i kollektivtrafiken. 

– Jag fick många nyfikna frågor och det är ett väldigt stort intresse för att vara med och bygga ut tunnelbanan, säger Andreas Burghauser, projektchef för tunnelbanan som ska byggas under Södermalm.  

– Det är jätteroligt att träffa och prata med dem som ska bygga åt oss, säger Anna Nylén, projektchef för tunnelbanan till Barkarby.

Anna Nyléns projekt är det som står först på tur att börja bygga ut. Arbetstunnlarna börjar byggas väldigt snart, så de upphandlingarna är redan klara.

– Intresset för vår nästa upphandling, att bygga det som ska bli spårtunneln mellan Akalla och Barkarby, var jättestort, berättar hon. 

Tanken med dagen är att sprida kunskap om både kommande upphandlingar och om hur det är att jobba i Sverige. Därför är inte bara landstingets stora infrastrukturprojekt på plats, utan även till exempel Skatteverket och Stockholm Business Region, som har i uppdrag att hjälpa företag att etablera sig här. 

Nya tunnelbanan är den enskilt största satsningen på utbyggd kollektivtrafik och presenterade ett 30-tal upphandlingar, värda många miljarder kronor. 

– Vi är många som ska bygga mycket på kort tid i Stockholm – då är det viktigt för oss att berätta om våra spännande uppdrag, så att vi får många bra anbudsgivare på våra stora upphandlingar, säger förvaltningschef Mårten Frumerie. 

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

För akuta pressfrågor utanför kontorstid, kontakta Region Stockholms pressjour, 08-123 131 48.

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00