Hoppa till huvudinnehåll

Utbyggnaden efterlängtad visar ny mätning

Resultat
Varje år får boende nära den kommande tunnelbanan svara på frågor om hur de vill ha information, hur väl de känner till utbyggnaden och vad de tycker om den. I den senaste undersökningen är åtta av tio positiva.

Publicerad: 2018-02-28

I slutet av förra året fick 300 personer i närheten av Gula linjen och lika många i närheten av utbyggnaden till Barkarby svara på frågor om tunnelbaneutbyggnaden.

Det är många som ser fram emot tunnelbanan, åtta av tio är positiva eller mycket positiva och bara sex till sju procent är negativa. I de öppna svaren är det många som beskriver att de ser fram emot att kunna resa enklare och snabbare, att de gillar satsningar på kollektivtrafik och att det är bra att bilåkandet kan minska.

Det är ett väldigt positivt resultat och det stämmer väl med vad vi får höra när vi är ute och träffar människor, säger kommunikationschef Marianne Dunér.

Men det viktigaste för oss är att vi kan mäta och utvärdera våra kommunikationsinsatser och ta reda på vad vi behöver göra för att nå ut ännu bättre, fortsätter hon.

Nyhetsbrev hem vanligast
De flesta har fått sin information från de tryckta nyhetsbrev som skickas ut till närområdet flera gånger om året. På andra plats kommer media.

Att så många som möjligt ska känna till utbyggnaden är viktigt inför årets planerade byggstart. Undersökningen visar att var femte tillfrågad i Barkarby och nästan var tredje längs med Gula linjen inte känner till utbyggnaden väl.

Vi börjar bygga i år och det ska inte komma som en överraskning för någon. De tryckta nyhetsbreven som alla boende får är en bra ingång, men jag vill verkligen uppmuntra er som bor i närheten av där vi ska bygga att också prenumerera på våra digitala nyhetsbrev. De skickas ut ungefär en gång i månaden och innehåller aktuell, lokal information, säger Marianne Dunér.

Nästa mätning kommer att ske i höst, samtidigt för alla delar av tunnelbaneutbyggnaden. Hela undersökningen finns att läsa här.  
 

2019-02-04