Hoppa till huvudinnehåll

Viktiga dagar i domstolen för Gula linjen

Domstol
För att kunna börja bygga tunnelbanan behövs ett tillstånd från mark- och miljödomstolen. Den 13 februari börjar förhandlingarna om tunnelbanan till Arenastaden – Gula linjen.

Publicerad: 2018-01-18

 Vi kommer att presentera utbyggnaden för domstolen med fokus på grundvatten, miljö och störningar under byggtiden, säger Malin Harders, projektchef för tunnelbanan till Arenastaden.

Även de som kommer att beröras av utbyggnaden – sakägare – har möjlighet att delta under domstolsförhandlingen.

Tisdag 13 februari kl. 9.30 börjar huvudförhandlingen på Piperska Muren på Kungsholmen. Totalt räknar domstolen med fem förhandlingsdagar, tre dagar den första veckan och två dagar veckan efter.

Torsdag 15 februari är det så kallad syn. Då åker domstolen och representanter för landstinget och sakägarna runt och tittar på de platser som kommer att påverkas av Gula linjens utbyggnad.

Hela förhandlingen är öppen för allmänheten och vad som avhandlas varje dag finns att läsa i förhandlingsordningen på domstolens hemsida.

Tunnelbanan till Barkarby fick sitt miljötillstånd i slutet av förra året. Hela domen finns att läsa under fliken Tunnelbana till Barkarby/Beslut och handlingar eller sammanfattad i ett pressmeddelande på domstolens hemsida.

2019-02-04