Hoppa till huvudinnehåll

Maria Nordlöv

Projektledare kommunikation, tunnelbana till Söderort. Älskar att ordna kalas.

Maria Nordlöv

Berätta om ditt jobb!
Det här är ett jobb med mycket eget ansvar. Som stödfunktion behöver man kunna hänga med och anpassa sig till verkligheten i projektet och kan inte alltid styra och planera som man vill. Samtidigt finns det stora möjligheter att initiera nya lösningar och komma med egna idéer, både i projektet och inom kommunikatörsgruppen.

För att jobba här behöver man vara allround inom kommunikation. Det är bra om man är nyfiken på och gillar teknik och tekniska lösningar, men man måste verkligen inte vara tekniker, såna finns det gott om här ändå.

Och så vill jag gärna blåsa hål på myten om landstinget. Det här är en ung förvaltning och organisation, mycket är fortfarande under uppbyggnad. Det är roligt att få vara med om det och det finns stora möjligheter att själv forma sin roll.

Vad gör du en vanlig dag på jobbet?
Jag brukar säga att jag har som två olika liv på jobbet, ett med projektet och ett ihop med mina kommunikatörskollegor. Det är väldigt roligt, det är så olika ingångar på frågor och helt olika infallsvinklar. Jobbet med projektet kan handla om allt från tekniska frågor och sånt som konkret rör planerna för utbyggnaden. Med kommunikatörsgänget är det mer verksamhetsfrågor och övergripande kommunikationsplanering.

Jag har kontakt med många olika människor dagligen. Det kan vara möten med närboende eller med Stockholms stad. Jag träffar våra tekniska konsulter, kommunikatörskollegorna, alla i projektet – en väldig massa folk helt enkelt.

Och så tar jag förstås fram en hel del kommunikationsmaterial, både sånt som vi behöver i projektet, men alla vi kommunikationsansvariga jobbar också en del med centrala kommunikationsfrågor.

Varför ville du jobba med tunnelbaneutbyggnaden?
Jag gillar stora infrastrukturprojekt! Jag har jobbat med både flyg och järnväg tidigare och dessutom med fastigheter. Det är intressant att det rör så många människor och det är extra roligt att det vi gör kommer att påverka hela Stockholm.

Vad har du gjort innan?
Cirkeln är lite sluten nu. Jag har jobbat i privata näringslivet, med egen firma, kommunalt, statligt och nu på landstinget. Och jag har jobbat med det mesta - från läsk och glass, PR, fastighetsbolag, till flyg.

Och så har jag sålt ölglas. Jag öppnade butik 1989.  Det var när det fortfarande mest såldes stor stark i sejdel i Sverige, men öl började bli trendigt. Jag hade tre butiker och som mest sålde vi över 300 sorters olika glas. Fast nuförtiden dricker jag hellre champagne.